Prima pagină   |  Procesul legislativ   |  Proiecte de acte normative | CALM solicită opinia membrilor privind proiectul hotărîrii Guvernului „privind aprobarea Regulamentului cu privire la prestarea serviciilor comunale și necomunale, folosirea, exploatarea și administrarea locuințelor ”

vezi mai mult

CALM solicită opinia membrilor privind proiectul hotărîrii Guvernului cu privire la serviciile prestate de bibliotecile publice
20.11.2018     
 
CALM solicită opinia membrilor privind proiectul HG pentru aprobarea soluției de ghișeu unic pentru implementarea resursei informaționale în domeniul comerțului (număr unic 92/MEI/2018)
30.10.2018     
 
CALM solicită opinia membrilor privind proiectul HG cu privire la aprobarea Planului de actiuni pentru o guvernare deschisa pentru ani 2019-2020 (numar unica 4/CS/2018)
29.10.2018     
 
CALM solicită opinia membrilor privind proiectul de lege privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și proiectul de lege pentru executarea articolului 31
26.10.2018     
 
CALM solicită opinia membrilor privind proiectul hotărârii Guvernului despre aprobarea listei zonelor comunitare, identificate ca zone protejate, libere de organismele dăunătoare specificate
19.10.2018     
 

CALM solicită opinia membrilor privind proiectul hotărîrii Guvernului „privind aprobarea Regulamentului cu privire la prestarea serviciilor comunale și necomunale, folosirea, exploatarea și administrarea locuințelor ”

      
03.06.2017    

În adresa CALM a parvenit o solicitare din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Constructiilor de a veni cu un aviz privind proiectul hotărîrii Guvernului „privind aprobarea Regulamentului cu privire la prestarea serviciilor comunale și necomunale, folosirea, exploatarea și administrarea locuințelor ”.

În nota informativă se menționează că Regulamentul are scopul de a stabili reguli de prestare și plată a serviciilor comunale și necomunale, folosirea, exploatarea și administrarea locuințelor. Prevederile prezentului Regulament se extind doar asupra construcțiilor cu statut de bloc locativ sau cămin.

Odată cu intrarea în vigoare a acestei Hotărîri vor fi abrogate:

a)  Hotărîrea Guvernului nr. 191 din 19.02.2002 „despre aprobarea Regulamentului cu privire la modul de prestare şi achitare a serviciilor locative, comunale şi necomunale pentru fondul locativ, contorizarea apartamentelor şi condiţiile deconectării acestora de la/reconectării la sistemele de încălzire şi alimentare cu apă” (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2002, nr. 29-31, art. 263), cu modificările ulterioare;

b) Hotărîrea Guvernului nr. 1224 din 21.12.1998 „privind aprobarea Regulilor provizorii de exploatare a locuințelor, întreținere a blocurilor locative și teritoriilor aferente în Republica Moldova” (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 1999, nr. 003, art. 28), cu modificările ulterioare. 

Avînd în vedere că, proiectul respectiv vizeaza direct drepturile si interesele APL, CALM solicită tuturor membrilor săi si reprezentanților APL să expedieze propuneri, recomandări sau obiecții în privința proiectului în cauză, prin oricare din mijloacele indicate mai jos.

Date de contact: Telefon: 022-223509; Fax: 022-223529; Email: info@calm.md, viorel.rusu@calm.md

Persoană de contract - Viorel Rusu, Expert juridic CALM.

Fișiere:

Proiectul Regulamentului 

Nota informativă