Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Emisiuni Audio

Emisiuni Audio

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Primarul de Scoreni, Strășeni Svetlana Tabacari: „Sunt primari care fac lucruri mari pentru localitățile lor, iar aceste rezultate trebuie să fie prezentate"
Tot mai multe femei sunt alese în funcția de primar. Edilul de Scoreni, Strășeni Svetlana Tabacari este de părere că nu este deloc ușor să exerciți atribuțiile acestei funcții. „Avem nevoie de multă putere, dar și de susținerea celor din jur. Despre colegii din APL are doar cuvinte de laudă.
27.06.2018     
Primarul de Cobusca Nouă, Anenii Noi, Andrian Drăguțan: „Implicarea cetățenilor este esențială în activitatea noastră"
În această perioadă la Cobusca Nouă sunt lanuri întregi de levănțică în floare, iar mirosul îmbătător și frumusețea priveliștii aduce mulți vizitatori. Datorită levănțicăi, de câțiva ani mii de turiști nu doar din Republica Moldova, dar și din Europa vin la Cobusca Nouă pentru a vedea această priveliște cu aromă îmbătătoare.
26.06.2018     
     
Vino cu noi la Înălțime cu CALM!
Emisiunea „La înălțime cu CALM” partea 1Emisiunea „La înălțime cu CALM” partea 2Subiectul principal al emisiunii „La înălțime cu CALM" de sâmbătă, 23 iunie este dezvoltarea locală – priorități, probleme, realizări și soluții. Președintele executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica
25.06.2018      ecofm.md   
Primarul comunei Ruseștii Noi, Ialoveni Pavel Codreanu: „În ultimii ani ne-am convins de utilitatea CALM"
Emisiunea radioÎntrebat despre necesitatea activității Congresului Autorităților Locale din Moldova, primarul comunei Ruseștii Noi, Ialoveni Pavel Codreanu a explicat că aleșii locali vin la primărie din diverse domenii de activitate, iar serviciile CALM sunt extrem de necesare. „În ultimii ani
25.06.2018     
     
Maria Manoli, primarul satului Zubrești, Strășeni: „În țările civilizate, sistemul administrativ descentralizat oferă posibilitatea localităților nu doar să existe, dar și să se dezvolte"
Primarul de Zubrești Maria Manoli este de părere că în campania electorală trebuie să promiți doar ceea ce consideri că poți realiza.
22.06.2018     
La înălțime cu CALM! La postul de radio Eco Fm a fost lansată o emisiune dedicată administrației publice locale și comunităților rurale!
„La înălțime cu CALM" este noua emisiune în grila postului de radio Eco FM care poate fi audiată în fiecare zi de sâmbătă, între orele 10.00 și 12.00. Este un program destinat autorităților publice locale, dar și cetățenilor cu atitudine.
18.06.2018     
     
Ala Guzun, primar de Bilicenii Vechi, Sângerei: „Consilierii trebuie să fie responsabili și de implementarea deciziilor pe care le iau"
Bilicenii Vechi este o comună amplasată pe o lungime de 2800 de metri pe traseul internațional Chișinău-Bălți. În localitate sunt atestați 3600 de locuitori. Primarul Ala Guzun consideră că datorită faptului că localitatea este în apropiere de Sângerei și Bălți toți doritorii au posibilitatea să se angajeze în câmpul muncii, iar migrația le-a afectat mai puțin comuna.
12.06.2018     
     
CALM: DIN CAUZA RETRIBUȚIEI SUB ORICE NIVEL PENTRU MUNCA LOR, SPECIALIȘTII FUG DIN PRIMĂRII!
Lipsa cadrelor calificate în primării, o problemă care se agravează pe zi ce trece din cauza salariilor derizorii pe care le ridică lunar funcționarii publici. Este chintesența celor expuse de invitații emisiunii: "Vocea APL" de la Vocea Basarabiei. Astfel, Natalia Petrea, primar de Costești Ialoveni,Valentin Guțan, primar de Cricova și Viorel Furdui, director executiv CALM au punctat cele mai nevralgice momente care pun piedici serioase în calea dezvoltării localităților.
20.06.2017     
CALM: FORTIFICAREA DEMOCRAȚIEI LOCALE, UN ANGAJAMENT ASUMAT DE AUTORITĂȚI, DAR ÎNDEPLINIT CU JUMĂTĂȚI DE MĂSURĂ!
Congresul Autorităților Locale își exprimă îngrijorarea privind ultimele rețineri, dar și controale excesive la care sunt supuși aleșii locali. Opinia a fost exprimată în cadrul întâlnirilor cu Secretarul general al Consiliului Europei (CoE) Thorbjorn Jagland, la care au participat și reprezentanții CALM.
12.06.2017     
     
CALM: ”FĂRĂ VIZIUNE ȘI VOINȚĂ DIN PARTEA AUTORITĂȚILOR CENTRALE, PRIMĂRIILE AU FOST ADUSE LA SAPĂ DE LEMN DE POLITICA BUGETAR-FISCALĂ PENTRU ANUL 2016!”
Aprobată și așa cu întârziere de jumătate de an, Politica bugetar-fiscală pentru anul în curs neglijează în cel mai cras mod problemele APL, astfel  că situația financiară a acestora, și așa dezastruoasă, riscă să degenereze într-un colaps extins. Este opinia
24.06.2016      voceabasarabiei.net   
     
REPUBLICA MOLDOVA, CODAȘĂ ÎN PROCESUL DE IMPLEMENTARE A REFORMEI DE DESCENTRALIZARE!
Suntem martori ai unui discurs guvernamental bazat pe standarde duble: pe de o parte, se încearcă promovarea unui dialog instituțional pentru rezolvarea problemelor APL, pe de alta însă, prin cortina din spate primarii sunt intimidați, iar adoptarea unor legi care ar oferi mai multă autonomie APL sunt tergiversate. Este părerea primarului de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, expertului CALM, Viorel Rusu și a vicepreședintelui Comisiei parlamentare Administrație publică, Iurie Țap, exprimată în cadrul emisiunii radiofonice: ”Loc de dialog”.
10.06.2016      trm.md   
Vocea Administrației Publice Locale din 4 iunie 2016
Vocea Administrației Publice Locale din 4 iunie 2016 
05.06.2016      voceabasarabiei.net   
     
Vocea Administrației Publice Locale din 27 iunie 2015
Vocea Administrației Publice Locale din 27 iunie 2015În cadrul emisiunii s-a discutat despre alegerile locale și problemele actuale ale administratiei publice locale, prin prisma primarilor cu multe mandate.Participanți:-  Domnul Valentin Guțan, primar de Cricova;-  Doamna Nadejda Darie, expert CALM.Moderator – Viorel Furdui.
29.06.2015      voceabasarabiei.net   
Vocea Administrației Publice Locale din 20 iunie 2015
Vocea Administrației Publice Locale din 20 iunie 2015
21.06.2015     
     
Vocea Administrației Publice Locale din 30 mai 2015
Vocea Administrației Publice Locale din 30 mai 2015 
11.06.2015     
"Interviu: Oameni și Evenimente". Alegeri locale pentru o administrație nereformată
Alegerile locale din 14 iunie se vor desfășura în condițiile unui sistem de administrare publică nereformat și extrem de centralizat, care de fapt este cel moștenit din perioada sovietică. Aceasta este constatarea directorului executiv al Congresului Autorităților Locale, Viorel Furdui, care a fost făcută în cadrul unui interviu acordat Studioului Sputnik Moldova.
02.06.2015      sputnik.md   
     
(AUDIO) Vocea Administratiei Publice Locale - 28 iunie 2014
Vocea Administratiei Publice Locale - 28 iunie 2014, MP3
29.06.2014      www.voceabasarabiei.net   
(AUDIO) Vocea Administratiei Publice Locale din 21 iunie 2014
În cadrul emisiunii s-a discutat despre întînirea cu delegația Fondului Monetar Internațional cu CALM, pentru a discuta despre situația în domeniul descentralizării și implementarea noului sistem de finanțe publice locale. Întrevederea a avut loc la inițiativa FMI. Deasemenea un subiect important al emisiunii l-a constituit întrevederea membrilor Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) cu Secretarul de Stat a Carolinei de Nord D-na Elaine Marshall (SUA). La evenimentul organizat de către CALM în parteneriat cu Ambasada SUA au participat circa 50 primari care au avut discuții deschise cu Secretarul de Stat a Carolinei de Nord cu privire la sistemul și modul de funcționare a autorităților publice locale din ambele țări, la provocările și oportunitățile de colaborare a APL cu puterea centrală, precum și promovarea consolidării relațiilor dintre Republica Moldova și Statul Carolina de Nord.
26.06.2014      www.voceabasarabiei.net   
     
1 2 »»