Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Consiliile locale vor alege în funcția de viceprimar orice persoană, inclusiv din rândul consilierilor
Consiliile locale vor alege în funcția de viceprimar orice persoană, inclusiv din rândul consilierilor. Parlamentul a aprobat, în două lecturi, în ședința plenară de astăzi, modificări ale unor acte legislative.
20.02.2020      unimedia.info   
La Avdarma a fost lansat proiectul „Bugetul civic – 2020”
Locuitorii satului Avdarma din UTA Gagauz-Yeri vor putea beneficia de ajutorul primăriei pentru soluţionarea unor probleme de importanţă locală. Acesta se înscrie în proiectul „Bugetul civic Avdarma-2020”, lansat de autorităţi, iar cererile pentru finanţare pot fi depuse până la 12 martie, transmite MOLDPRES.
19.02.2020      www.moldpres.md   
     
Localități din R. Moldova, infrastructură cu bani germani
Cu ajutorul Băncii Germane pentru Reconstrucţie, în satul Mateuţi din raionul Rezina a fost construită o fântână arteziană, iar în oraşul Sângerei au fost pavate drumuri pietonale şi construit un segment de iluminare stradală.
19.02.2020      ipn.md   
România pregătește un mecanism de finanțare a localităților înfrățite din România și R.Moldova
România pregătește un mecanism de finanțare a comunităților locale de pe ambele maluri ale Prutului care s-au înfrățit. În același timp, Bucureștiul va susține reformarea administrației publice locale în relația cu Chișinăul.
19.02.2020      deschide.md   
     
IMPORTANT // BANI în AVANS pentru proiecte de dezvoltare a satelor din R. Moldova: Autoritățile locale pot obține subvenții care vor acoperi până la 80% cheltuieluile proiectelor de infrastructură
Primarii satelor din R. Moldova pot depune proiecte de dezvoltare a localităților și primi bani din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru implementarea acestora.
17.02.2020      www.ziarulnational.md   
Sala de sport de la gimnaziul din Hoginești a fost renovată ca la carte
Elevii de la Hoginești nu-și vor mai pune viața în pericol la orele de sport. Și asta pentru că podeaua deteriorată a sălii de sport arată acum altfel, iar mucegaiul a dispărut cu desăvârșire.
15.02.2020      www.expresul.md   
     
Tot mai mulți moldoveni se implică în dezvoltarea comunităților de baștină
Ce îi determină pe unii oameni să-și facă o agendă paralelă pe lângă cea aglomerată pe care o au, să suporte cheltuieli din propriul buzunar, să pună drept prioritate binele „oamenilor de acasă”, fără să ceară nimic în schimb?
13.02.2020      www.md.undp.org   
Ce s-a schimbat spre bine în mai multe sate în 2019
Din 2019, aproximativ 130 mii locuitori, din 44 localități din țară, au acces la servicii moderne de iluminat, apă și canalizare, drumuri și trotuare bune, spații de recreare amenajate, datorită colaborării dintre administrațiile publice locale și diasporă.
13.02.2020      sputnik.md   
     
Apel de propuneri de proiecte lansat de Comisia Europeană: Parteneriate pentru orașe durabile
Obiectivul programului este de a promova dezvoltarea urbană integrată prin parteneriate dintre autorități locale.Programul se concentrează pe consolidarea guvernării urbane, asigurând totodată incluziunea socială a orașelor, îmbunătățirea rezilienței, înverzirea orașelor și îmbunătățirea prosperității și inovației în orașe.Ghidul apelului îl găsiți
13.02.2020      infoimpact.md   
Anunț de selectare a femeilor consiliere pentru participare la Programul de instruire în domeniul administrației publice locale, drepturilor omului și egalității de gen
Centrul CONTACT, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), anunță concurs de selecție a 200 de consiliere locale și raionale la primul mandat pentru a participa la un program de capacitare în domeniul bunei guvernări, drepturilor omului și egalității de gen.
12.02.2020      www.contact.md   
     
Agenția Slovacă pentru Cooperare Internațională în Dezvoltare a lansat Apelul de propuneri pentru proiecte mici furnizate partenerilor din Republica Moldova!
Agenția Slovacă pentru Cooperare Internațională în Dezvoltare, în colaborare cu Ambasada Republicii Slovaciei la Chișinău, a lansat Apelul de propuneri pentru proiecte mici furnizate partenerilor din Republica Moldova în anul 2020.
12.02.2020      infoimpact.md   
Au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a apeductului magistral Bălți-Sîngerei
Ziua de luni a început cu un moment deosebit de important pentru raionul Sîngerei. Acesta constă în finalizarea lucrărilor de construcție-montaj a apeductului magistral Bălți-Sîngerei, care va permite,în prezent, asigurarea accesului la apă de calitate din râul Nistru a orașului Sângerei și a satului Bilicenii Vechi.
12.02.2020      www.singerei.md   
     
PROGRAMUL DE GRANTURI LOCALE PENTRU REGIUNEA DE DEZVOLTARE SUD: AU FOST DEPUSE 88 DE PROIECTE
La data de 3 februarie a finalizat perioada de depunere a proiectelor în cadrul Programului de granturi locale pentru Regiunea de Dezvoltare Sud.
12.02.2020      contact-cahul.md   
Platforma pentru Dezvoltare Locală Durabilă, lansată cu suportul UE
Cu sprijinul Uniunii Europene, la Chişinău, a fost lansată Platforma pentru Dezvoltare Locală Durabilă. Aceasta oferă cadrul de dialog între semnatarii Convenţiei Primarilor privind Clima şi Energia, autorităţile guvernamentale, instituțiile financiare, societatea civilă şi sectorul privat.
07.02.2020      ecopresa.md   
     
Apel de selectare al Asociațiilor de Băștinași (AdB) - beneficiare ale programului de granturi Incubatorul AdB în cadrul proiectului PNUD ”Migrație și Dezvoltare Locală”
Obiectivul Proiectului Programului Națiunilor Unite ”Migrație și Dezvoltare Locală II” (PNUD MiDL) este de a sprijini dezvoltarea comunităților din Republica Moldova afectate de migrație, prin îmbunătățirea serviciilor publice locale și stimularea activităților economice generatoare de venituri, inclusiv prin încurajarea implicării economice a Diasporei în procesul de revitalizare economică a localităților de baștină.
07.02.2020      sc.undp.md   
Apel de selectare a asociațiilor de băștinași(AdB) – Beneficiare ale programului de Granturi Accelerator ADB 1+1 în cadrul proiectului ‘Migrație și Dezvoltare Locală
Obiectivul Proiectului Programului Națiunilor Unite ”Migrație și Dezvoltare Locală II” (PNUD MiDL) este de a sprijini dezvoltarea comunităților din Republica Moldova afectate de migrație, prin îmbunătățirea serviciilor publice locale și stimularea activităților economice generatoare de venituri, inclusiv prin încurajarea implicării economice a Diasporei în procesul de revitalizare economică a localităților de baștină.
07.02.2020      sc.undp.md   
     
La Parcani, Soroca, au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a sistemului de alimentare cu apă potabilă
În comuna Parcani, raionul Soroca, a fost construit un sistem de alimentare cu apă potabilă. Astfel, aproximativ 1700 de săteni care locuiesc în cele 436 de gospodării conectate la apeductul magistral Soroca-Bălți vor beneficia în scurt timp de apă potabilă la robinete din râul Nistru.
07.02.2020      adrnord.md   
Au fost lansate două programe naționale de granturi pentru susținerea inițiativelor de dezvoltare locală ale asociațiilor de băștinași
PNUD Moldova și Guvernul Elveției lansează programele de granturi „Incubator” și „Accelerator 1+1”, pentru a susține inițiativele de dezvoltare comunitară ale băștinașilor, în parteneriat cu autoritățile locale, pe parcursul anului 2020.
06.02.2020      www.md.undp.org   
     
La 17 mai vor fi desfășurate alegeri locale noi în două localități
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 17 mai 2020 desfășurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și în satul Nucăreni, raionul Telenești, informează PROVINCIAL.
06.02.2020      provincial.md   
Oraşul Paşcani din România va acorda oraşului Ialoveni 10 000 de euro, ca urmare a Acordului de Înfrăţire între cele două localităţi
Oraşul Paşcani din România a aprobat un proiect de 10 000 de euro pentru oraşul Ialoveni din Republica Moldova, ca urmare a Acordului de Înfrăţire între cele două localităţi, semnat în 2016.
04.02.2020      m.tvrmoldova.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»