Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

La Ialoveni a avut loc primul forum economic local, desfășurat în cadrul Proiectului PNUD ”Migrație și dezvoltare locală”
La data de 16 septembrie 2019, în orașul Ialoveni a avut loc primul forum economic local, desfășurat în cadrul Proiectului PNUD ”Migrație și dezvoltare locală”.
17.09.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
La Palanca, poarta de Sud-Est a Moldovei, în premieră a fost organizată Adunarea Generală a Antreprenorilor
Recent, la Palanca, raionul Ștefan Vodă, poarta de Sud-Est a Moldovei, în premieră a fost organizată Adunarea Generală a Antreprenorilor.
17.09.2019     
     
La Ciuciulea a avut loc Adunarea Generală a Antreprenorilor Locali
Recent, la Ciuciulea, antreprenorii locali s-au adunat în ședință comună pentru prima dată.
16.09.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
50 de localități au sărbătorit Zilele Diasporei. Băștinașii reveniți temporar acasă au dat start proiectelor de dezvoltare a comunităților
Peste trei mii de cetățeni din Moldova reveniți temporar acasă, au participat la ședințe de planificare a priorităților locale, au aflat despre rezultatele a peste 30 de inițiative realizate cu implicarea diasporei și au dat startul altor 45 de proiecte comunitare în cadrul Zilelor Diasporei organizate de PNUD sub genericul „Migrație și dezvoltare locală”.
16.09.2019      agora.md   
     
Guvernul a decis: La alegerile din 20 octombrie vor fi deschise 85 de secții de vot pentru diaspora din Europa
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene propune ca pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019 în țările din Europa să fie deschise 85 de secții de votare: 27 în cadrul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare și 58 suplimentare.
13.09.2019      agora.md   
Circa 300 de stații de așteptare a transportului public din capitală vor fi renovate
Circa 300 de stații de așteptare a transportului public din capitală vor fi renovate. Subiectul a fost discutat de primarul general interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci, și reprezentantul întreprinderii care administrează stațiile, transmite MOLDPRES.
12.09.2019      www.moldpres.md   
     
La Cetireni au fost restaurate o răstignire, un pod și o fântână
Cei care au răspuns apelului parohului din localitate, Igor Ursu, și au restaurat din talpă cele 3 obiecte arhitectonice au fost Victor Carp, Elena Nica, Lucreția Mihail. Potrivit acestuia, podul și fântâna ar fi fost construite prin 1853, iar răstignirea – prin 1991.
12.09.2019      unghiul.com   
La Soroca se va desfășura a 9-a ediție a festivalului Mărului
Zeci de producători de mere se vor reuni la Soroca, pe 15 septembrie 2019, la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional al Mărului. Evenimentul are drept scop promovarea producătorilor de mere autohtoni și impulsionarea dezvoltării sectorului pomicol din țară, inclusiv, promovarea tehnologiilor moderne de producere a merelor și materialului săditor pomicol, informează Provincial.
12.09.2019      provincial.md   
     
Autorităţile din Comrat vor realiza un proiect în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi
Autorităţile municipiului Comrat vor implementa un proiect ce va înlesni deplasarea persoanelor cu dizabilităţi. Programul a fost discutat recent de către primarul oraşului, Serghei Anastasov, cu reprezentanţii Centrului pentru drepturile oamenilor cu posibilităţi limitate, transmite MOLDPRES.
10.09.2019      www.moldpres.md   
Două răstigniri – instalate la Gangura. Primarul: Credința este cea mai mare valoare
Primarul comunei Gangura din raionul Ialoveni, Marcel Bobeica, comunică despre instalarea a două răstigniri în localitate, informează Provincial.
09.09.2019      provincial.md   
     
Primăria din Puhoi așteaptă oferte pentru efectuarea lucrărilor de renovare a Casei de Cultură
Primăria satului Puhoi din raionul Ialoveni așteaptă oferte pentru efectuarea lucrărilor de renovare a sălii mari de concerte din Casa de Cultură. Despre aceasta comunică fostul primar al localității, actual – deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Petru Frunze, informează Provincial.
09.09.2019      provincial.md   
Patru mandate pentru primarul de Căbăiești. Mai vrea unul?
După patru mandate de primar, Vasile Crudu, primar de Căbăiești (Călărași), dă de înțeles că va încerca să obțină și al cincilea mandat.
07.09.2019      www.expresul.md   
     
Cocostârcul s-a întors în satul Rădoaia. Fântâna în formă de ulcior și cumpăna de peste 6 metri au fost restaurate din donații
Câte sate din Moldova se pot lăuda cu o fântână din cele mai originale? În Rădoaia, raionul Sângerei, este o astfel de fântână: e în formă de ulcior, iar pe post de cumpănă stă un ditamai cocostârc de peste șase metri înălțime. După un apel de colectare de fonduri, fântâna și cumpăna au fost restaurate în întregime.
04.09.2019      diez.md   
Valentina Grosu, primar de Mănoilești (Ungheni): ”Acum înțeleg mai bine prin ce trec primarii”
”A fost un mandat greu, dar interesant”, a recunoscut, într-un interviu pentru EXPRESUL, Valentina Grosu, primară a comunei Mănoilești (Ungheni).
03.09.2019      www.expresul.md   
     
La Măgurele, a fost dat startul unui proiect, care ar putea face din acest sat o destinație turistică importantă
Satul Măgurele, situat la 36 km de Ungheni și 98 km de Chișinău, se dorește a fi o adevărată atracție turistică.
30.08.2019      www.expresul.md   
Un proiect de infrastructură a fost finalizat la Avdarma
Circa trei milioane de lei au fost investite într-un proiect de infrastructură, realizat în localitatea Avdarma. Acest lucru a devenit posibil datorită unui program de susţinere a autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de executivul din autonomie, transmite MOLDPRES.
29.08.2019      www.moldpres.md   
     
Reabilitarea scuarului Mezon, sectorul Râșcani al Capitalei
Primăria municipiului Chişinău informează că în prezent se desfășoară lucrări de reamenajare a scuarului Mezon din bd. Moscova, 21, sectorul Râșcani al capitalei.
29.08.2019      chisinau.md   
Asfaltarea aleii pietonale din strada Albișoara
Primăria municipiului Chişinău informează că astăzi a început asfaltarea aleii pietonale adiacentă lacului de pe strada Albișoara, sectorul Râșcani al capitalei. În prezent, asfaltarea zonei pietonale este realizată pe 2/3 din suprafața totală.
29.08.2019      chisinau.md   
     
Reamenajat, cu iluminare și teren de joacă: Din septembrie scuarul de pe str. Maria Dragan își așteaptă vizitatorii
Lucrările de reamenajare a scuarului de pe strada Maria Dragan, sunt pe ultima sută de metri. Deja în această toamnă, locuitorii și oaspeții capitalei, se vor putea bucura de la înălțime, de frumoasa panoramă a Chișinăului.
29.08.2019      agora.md   
Cei 3500 locuitori ai satului Ciuciulea din r-nul Glodeni se deplasează în siguranță spre toate instituțiile publice din localitate
Cei 3500 locuitori ai satului Ciuciulea din r-nul Glodeni se deplasează în siguranță spre toate instituțiile publice din localitate după ce, cu suportul băștinașilor - Asociația de Băștinași "Ciuciulea-Vatră de Dor" și a administrației locale, a fost pavat un trotuar de 1 km. De ce
28.08.2019      www.facebook.com/PBPMoldova   
     
1 2 3 4 5 6 »»