Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Diaspora revine acasă să implementeze un proiect inedit! Iată mai multe detalii
Diaspora nu uită de baştină. Migranţii, originari din satul Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti, care locuiesc decenii la rând peste hotarele ţării, vin acasă să implementeze un proiect inedit. Ei au creat „Asociaţia obştească a băştinaşilor din Cotiujenii Mari”.
19.09.2017      impulstv.com   
Elveția oferă 20 de mii de dolari pentru 5 localități din Moldova: La ce vor fi folosiți banii
Municipiul Străşeni, alături de alte 5 localităţi, beneficiază de un suport financiar în valoare de 20 000 $, finanţat de Guvernul Elveţian, pentru dezvoltarea economică a localităţii.
19.09.2017      medianews.md   
     
Zeci de olari de pretutindeni s-au adunat la Iurceni! Cel mai longeviv târg din Moldova
Frații Liviu şi Adrian Ionuţă din Vărzărești au doar 10 şi, respectiv, 15 ani. Dar știu deja cum să mânuiască o roată a olarului, cum să îmblânzească lutul. Ei spun că au învățat această îndeletnicire de la tatăl lor. Iar tatăl lor a învățat-o de la bunicul lui, Pavel Mereuţă din Iurceni, potrivit unui material publicat pe expresul.md.
14.09.2017      provincial.md   
Un proiect de succes îndeplinit la Cahul! A fost susținut de Germania
Marți, 12 septembrie 2017, a avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului investițional „Construcția sistemului de canalizare în satul Roșu, raionul Cahul”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Primăria satului Roșu, cu suportul Guvernului Republicii Federale a Germaniei prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
14.09.2017      provincial.md   
     
Drochia devine Capitala dulce a Moldovei! Festivalul delicios la care poți participa în acest weekend
Cu ocazia aniversării a 60 de ani a fabricii de zahăr din Drochia, compania Südzucker Moldova împreună cu Consiliul Raional și Primăria orașului Drochia, organizează primul festival al dulciurilor și sfeclei de zahăr - „Regina Dulce”, scrie Ea.md.
09.09.2017      agora.md   
Drumul Ferapontievca-Avdarma, deschis pentru circulaţie
Vor circula pe un drum modern mai repede decât s-au aşteptat. Vorbim despre locuitorii din satul Avdarma, din sudul ţării, acolo unde s-au încheiat lucrările de reconstrucţie a unei porţiuni de traseu care face legătura cu centrul raional. Oamenii spun
09.09.2017      trm.md   
     
Un nou apeduct în Făleşti, pentru 18.000 de locuitori
În curînd, la Făleşti vor începe lucrările de construcţie a unui apeduct ce va asigura locuitorii oraşului cu apă potabilă din rîul Prut.
01.09.2017      www.democracy.md   
Un teren de fitness și 3 terenuri de joacă pentru copii vor fi amenajate, în curând, la Țânțăreni și Bubuieci
Primăria municipiului Chişinău va amenaja în perioada următoare, 11 locuri noi de joacă pentru copii, dar şi un teren de fitness.
01.09.2017      provincial.md   
     
O nouă staţie de urgenţă a fost deschisă în satul Volintiri, Ştefan Vodă
Colaboratorii Serviciului de Asistență Medicală Urgentă din localitatea Volintiri, raionul Ștefan-Vodă au avut la data de 30 august 2017 prilej de bucurie.
01.09.2017      provincial.md   
Locuitorii satului Ţipala se bucură de un nou mini-teren de fotbal
Duminică, 27 august, de Ziua Independenţei R.Moldova, pe teritoriul stadionului sătesc din satul Ţipala, raionul Ialoveni, a fost dat în exploatare un nou mini-teren de fotbal cu acoperire artificială instalat în cadrul programului Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal în colaborare cu Consiliul raional Ialoveni și primăria Țîpala.
01.09.2017      provincial.md   
     
Miros îmbietor la Lozova! Mămăligă enormă din care a mâncat tot satul, friptură și brânză de oi: E atât de gustoasă
Băştinaşii din satul Lozova, raionul Străşeni, s-au reunit în jurul unui ceaun plin ochi cu mămăligă, din care a mâncat tot satul. Bineînţeles, porţia a fost completată cu friptură și brânză de oi. Oamenii au rămas surprinși de efortul bucătarului și au luat câte două porții.
30.08.2017      www.publika.md   
Lucrările de construcție a drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos-Ștefan Vodă – pe ultima sută de metri// Foto
O altă vizită de monitorizare a fost efectuată, săptămâna curentă, de directorul ADR Sud, Maria Culeșov, și de către anajații instituției nominalizate în comun cu șeful Direcției generale dezvoltare regională din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Igor Malai, la șantierul de construcție a drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos-Ștefan Vodă.
26.08.2017      provincial.md   
     
O nouă înfrăţire România-Rep. Moldova: judeţul Vaslui şi raionul Nisporeni
La sediul Consiliului Judeţean Vaslui a fost semnată recent Înţelegerea de Cooperare între raionul Nisporeni, din Republica Moldova, şi judeţul Vaslui.
22.08.2017      infoprut.ro   
Mălăieşti – localitatea cu o istorie de cinci secole
Au sărbători cu mult fast cinci secole de la atestarea documentară a localităţii. Este vorba despre locuitorii satului Mălăieşti, raionul Orhei, dar şi numeroşi oaspeţi care au participat la un şir de evenimente consacrate satului, relatează Moldova 1.
22.08.2017      trm.md   
     
10 sate din raioanele Florești și Soroca vor fi asigurate cu apă potabilă
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Proiectul Elveției de Apă și Sanitație în Moldova (ApaSan), Primăria satului Băhrinești și alte șapte primării partenere din regiune au lansat vineri, 11 august, în incinta Casei de cultură din Băhrinești, proiectul „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, implementat de ADR Nord.
17.08.2017      provincial.md   
Stația de Epurare va fi reabilitată. Contractul în valoare de 24,2 milioane de euro a fost atribuit unei firme germane
Întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” a anunțat despre finalizarea licitaţiei internaţionale pentru reabilitarea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi Linia Nouă de Tratare a Nămolului din cadrul programului desfășurat cu susținerea BERD și BEI. Astfel, după evaluarea ofertelor, contractul a fost atribuit unei firme germane, iar valoarea contractului este de 24.243.479,61 de euro.
16.08.2017      agora.md   
     
În cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, UE a investit 80 mii euro în grădiniţa din Nisporeni
Încă o grădiniţă din Republica Moldova are apă caldă datorită proiectului Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană. Pe acoperişul instituţiei au fost instalate mai multe colectoare solare care vor oferi copiilor apa caldă tot anul. Până la finele lui 2017, alte 37 de grădiniţe vor instala panouri solare, cu sprijinul UE.
16.08.2017      tvrmoldova.md   
Alegeri noi în comuna Lăpușna, raionul Hâncești
În comuna Lăpușna, raionul Hâncești, pe 19 noiembrie vor fi organizate alegeri noi ale primarului. Comisia Electorală Centrală a aprobat o decizie în acest sens în ședința de marți, 15 august, transmite IPN.
15.08.2017      deschide.md   
     
Primăria vrea noi reguli pentru comerțul din Chișinău. Gata cu unele magazine în blocuri locative
Consiliul municipal Chișinău ar putea aproba un nou Regulament privind desfășurarea activității de comerț în raza capitalei. Un proiect de decizie urmează să fie dezbătut în cadrul ședinței CMC din 17 august. Potrivit autorilor, noul document stabilește interdicții și cerințe suplimentare la desfășurarea activității de comerț și nicidecum nu anulează și nu substituie prevederile Legii cu privire la comerțul interior și altor acte normative în vigoare.
15.08.2017      deschide.md   
FOTO. A fost lansată harta interactivă a Chișinăului, cu 131 atracții turistice. Cât costă și unde o puteți găsi
Potrivit autorilor, scopul realizării hărții a fost de a identifica mai multe atracții turistice din Chișinău, inclusiv unele mai puțin cunoscute și de a le face cunoscute locuitorilor capitalei, dar și turiștilor. Anterior, autorii se ciocneau cu situația în care turiștii străini afirmau că în Chișinău nu sunt locuri ce pot fi vizitate, deși în realitate problema era în promovarea proastă a lor sau lipsa totală a promovării.
15.08.2017     
     
1 2 3 4 5 6 »»