Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Circa o treime din bunurile imobile din R. Moldova nu sunt înregistrate. Proiectul inițiat de Agenția Servicii Publice
Agenția Servicii Publice (ASP), în parteneriat cu Agenția Proprietății Publice și cu Agenția Relații Funciare și Cadastru, va înregistra, pe parcursul anilor 2019-2023, peste un milion de bunuri imobile aflate în proprietate privată, dar și în proprietatea statului.
21.02.2019      agora.md   
Se pregătește documentația tehnică pentru implementarea unui nou proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în raionul Dondușeni
Actualizarea documentației tehnice pentru proiectul „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)” este etapa care precede lansarea procedurilor de achiziții publice privind executarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de apeduct și
20.02.2019     
     
Sesiune de informare privind elaborarea și depunerea propunerilor de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020
În contextul lansării celui de al treilea apel din cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020, marți, 19 februarie, a fost organizată o sesiune de informare pentru potențialii beneficiari.
20.02.2019      adrnord.md   
Primari din Republica Moldova se reunesc cu primari din România
Peste 500 de primari de comune din România și din Republica Moldova vor participa în perioada 17-20 februarie la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România. Evenimentul va avea loc la Hotel Rin Grand din București.
13.02.2019      infoprut.ro   
     
Un nou proiect de asigurare cu apă va fi realizat în raionul Donduşeni
Un nou proiect de asigurare cu apă şi canalizare urmează să fie realizat în raionul Donduşeni. Acesta va fi implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), care în prezent se ocupă de etapa ce precede achiziţiile publice pentru lucrările de construcţie-montaj, transmite MOLDPRES.
12.02.2019      www.moldpres.md   
Expert, despre noua lege a salarizării: „Cu o mînă s-a dat și cu alta s-a luat” (VIDEO)
De la 1 decembrie 2018, salariile angajaților din sectorul bugetar urmau să crească de la 20 pînă la 90 sută, cu toate astea noua legea a salarizării nu a dat efectele scontate, a declarat pentru Noi.md președintele Federaţiei Sindicatelor Angajaţilor din Serviciile Publice, Vlad Canțîr.
07.02.2019     
     
PRIMARII DIN MOLDOVA AU FĂCUT SCHIMB DE EXPERIENŢĂ ÎN DOMENIUL DEZVOLTĂRII ŞI PLANIFICĂRII ECONOMICE LOCALE
Circa 50 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Moldova care au semnat Iniţiativa UE „Primarii pentru Creştere Economică” (M4EG), reprezentanţii Delegaţiei UE în RM şi alte organizaţii partenere au făcut schimb de experienţă în domeniul dezvoltării şi planificării economice locale.
06.02.2019      www.infotag.md   
Primăria Brașov, interesată să inițieze o colaborare cu Primăria Chișinău: Cele două orașe discută despre un acord de ÎNFRĂȚIRE
Un grup de reprezentanți ai Primăriei municipiului Brașov din România, în frunte cu viceprimarul Mihai Costel, a vizitat astăzi Primăria Chișinău.
04.02.2019      www.ziarulnational.md   
     
S-a lansat cel de-al 3-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020
Autoritățile locale, regionale, naționale, instituțiile de drept public, organizațiile internaționale și organizațiile non-profit pot aplica pentru cel de-al 3-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020. Apelul de propuneri este deschis de la data de 28 ianuarie, până vineri, 8 martie, ora 14:00.
29.01.2019      cancelaria.gov.md   
Dorin Andros: „Utilizarea datelor geospațiale în planificarea strategică a localităților ne va ajuta să atragem investiții în regiuni și să creștem numărul proiectelor din localitățile rurale”
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în parteneriat cu un grup de experţi cehi propun utilizarea Sistemul Informațional Geografic (GIS), pentru îmbunătăţirea planificării strategice în localităţile din regiuni.
25.01.2019      adrnord.md   
     
Încă în 4 localități va fi creat Juriul Cetățenesc Local
Centrul „CONTACT–CAHUL” anunţă lansarea proiectului „Participare la guvernarea locală prin Juriile Cetățenești Locale (JCL)”
25.01.2019      ziuadeazi.md   
Autospeciale de intervenție la incendii vor fi distribuite în cinci raioane ale țării
Cinci autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor vor fi repartizate în 5 raioane ale țării: Edineț, Fălești, Călărași, Strășeni și Telenești. Cabinetul de miniștri a aprobat la data de 18 ianuarie 2019 o hotărâre în acest sens.
21.01.2019      www.realitatea.md   
     
LISTĂ // Încă 244 de grădinițe din R. Moldova vor fi RENOVATE cu bani din România: Bucureștiul a trimis la Chișinău trei milioane de euro care vor ajunge în fiecare regiune din stânga Prutului
După ce a renovat capital circa 850 de grădinițe din R. Moldova în ultimii patru ani, alocând 26 de milioane de euro, România a suplimentat fondurile cu încă trei milioane de euro (circa 60 de milioane de lei), bani din care vor fi reparate alte 244 de instituții preșcolare din stânga Prutului.
18.01.2019      www.ziarulnational.md   
Registrul codurilor IBAN
Modul de achitare şi evidenţă a plăților la bugetul public naţional prin sistemul trezorerial al Ministerului Finanţelor în anul 2019 a fost aprobat prin Ordinul nr.205 din 21 decembrie 2018, documentul fiind publicat în MO.
15.01.2019      monitorul.fisc.md   
     
500 de stâlpi și 36 de km de cabluri. Satul Congaz beneficiază de iluminat stradal datorită unui proiect UE
Satul Congaz beneficiază de iluminat stradal datorită unui proiect UE. Au fost instalați 500 de stâlpi de iluminat și 36 de km de cabluri.
14.01.2019      diez.md   
Tânărul primar care și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!
Un tânăr primar de 23 de ani din România a uimit o țară întreagă, pentru ceea ce a făcut! Și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!
14.01.2019     
     
Atenție! Din 1 ianuarie este în vigoare noua Lege a contabilității și raportării financiare
Începând cu 1 ianuarie a intrat în vigoare Legea contabilității și raportării financiare, votată de Parlament în decembrie 2017.
09.01.2019      www.bizlaw.md   
Terenurile și construcțiile confiscate nu vor mai ajunge la autoritățile locale
Terenurile proprietate privată și cele cu destinație agricolă, aflate în proprietate privată și trecute în proprietatea statului, în baza dreptului succesoral, ca fiind fără stăpân sau confiscate, precum și construcțiile care intră în proprietatea statului, se vor transmite cu titlu gratuit Agenției Proprietății Publice. La moment, acestea se transmit autorităților publice locale.
03.01.2019      deschide.md   
     
Sondaj creat de Primăria Chișinău: Se propune crearea unei noi rute de troleibuz, nr. 12, prin divizarea rutei nr. 24
Primăria Chișinău a creat un sondaj prin care solicită opinia cetățenilor la propunerea creării unei noi rute de troleibuz, nr. 12, prin divizarea rutei nr. 24 și suplinirea cu 5 unități noi.
03.01.2019      unimedia.info   
Peste 100 mln lei sunt alocați pentru amenajarea curților de bloc din capitală
Anul acesta, din bugetul municipal sunt alocați peste o sută de milioane de lei pentru amenajarea curților de bloc din capitală. Cea mai mare parte din bani – 72 de milioane de lei – sunt pentru reparația a 200 de mii metri pătrați de drumuri și trotuare, transmite IPN.
03.01.2019      ipn.md http:  
     
1 2 3 4 5 6 »»