Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

(INTERVIU) Grigore Robu, primarul orașului Nisporeni:Oricât de frumoase nu ar fi orașele mari, întotdeauna omul se întoarce la rădăcini
Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cât de mult contează vârsta în politică, cum a reușit să convingă electoratul, care sunt cele mai grave probleme ale orașului, dar și dacă va candida într-o circumscripție în baza sistemului mixt.
22.11.2017      provincial.md   
(INTERVIU) Stela Onuțu, primarul orașului Glodeni: Cea mai mare problemă, în calea unui primar, este lipsa resurselor umane
Primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre lipsa locurilor de muncă, implicarea tinerilor în activitățile orașului, proiectele de amploare demarate pentru dezvoltarea localității, dar și despre ce obstacole stau în fața unui primar.
14.11.2017      provincial.md   
     
O nouă înfrățire: Dereneu din Călărași și comuna Timișești, județul Neamț
Primarii localităților Dereneu și Timișești au semnat Acordul de parteneriat și fraternitate.
14.11.2017      provincial.md   
Sângeru din România s-a înfrățit cu Sângereii Noi din Moldova
Continuă seria înfrățirilor între localitățile din România și cele din Republica Moldova. De data aceasta este vorba despre comuna Sângeru (județul Prahova și Sîngereii Noi (raionul Sîngerei). Acordul de înfrățire a fost semnat în Republica Moldova, de primarul de Sîngereii Noi, Valentina Ceausceac, și de primarul comunei Sângeru, Radu Gheorghe.
14.11.2017      deschide.md // https://deschide.md/ro/stiri/social/21262/S%C3%A2ngeru-din-Rom%C3%A2nia-s-a-%C3%AEnfr%C4%83%C8%9Bit-cu-S%C3%A2ngereii-Noi-din-Moldova.htm  
     
Un nou post de pompieri a fost inaugurat la Mereni
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a deschis un nou post de salvatori și pompieri în localitatea Mereni raionul Anenii Noi, transmite CURENTUL.
07.11.2017      curentul.md   
Copiii din Zăzulenii Vechi și Coșeni vor avea grădinițe în localitate
Picii din Zăzulenii Vechi și Coșeni (comuna Negurenii Vechi) vor putea în curând să frecventeze grădinița pe loc. În ambele localități au demarat lucrările de renovare pentru 2 grupe de copii
07.11.2017      unghiul.info   
     
Un lac din satul Căpriana a fost curățat în cadrul unui proiect susținut de Ambasada Franței
Un lac din satul Căpriana, raionul Strășeni, a fost curățat, tratat și aerat în cadrul unui proiect susținut de Ambasada Franței în Republica Moldova. Lucrările au fost efectuate pe parcursul a șase luni și au costat 18 mii de euro, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.
07.11.2017      http:  
Mai multă căldură și mai puține cheltuieli pentru încălzirea unei grădinițe din Fălești. Instituția a fost conectată la energia din biomasă (FOTO)
Noul sezon de încălzire începe cu dreptul pentru administrația instituției preșcolare, care a reușit cu implicarea comunității și suportul Proiectului Energie şi Biomasă să schimbe vechiul sistem de încălzire pe cărbune și să instaleze o nouă centrală termică, care funcționează pe bază de biomasă – energie locală și ecologică
07.11.2017      www.realitatea.md   
     
Comuna Sărata Nouă își deschide ușile pentru publicul larg. Ce trebuie să știi despre această localitate
Comunitatea din comuna Sărata Nouă, raionul Leova, organizează Ziua Uşilor Deschise miercuri, 8 noiembrie, începând cu ora 14.00. Astfel, reprezentanții autorității locale din comuna Sărata Nouă vor împărtăşi experienţa lor de succes altor primari și publicului larg, potrivit unui comunicat de presă, informează Provincial.
07.11.2017      provincial.md   
Cinci MILIARDE de lei pentru reparația drumurilor din R. Moldova: „Anul 2018 va fi un an al reabilitării drumurilor și a infrastructurii
Ministerul Economiei și Infrastructurii solicită, în procesul de elaborare a bugetului de stat pentru anul 2018, să fie alocate circa cinci miliarde de lei pentru reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii drumurilor din R. Moldova.
02.11.2017      www.ziarulnational.md   
     
Comitetul Executiv al Găgăuziei a aprobat bugetul pentru 2018
La data de 31 octombrie 2017, Comitetul Executiv al Găgăuziei a aprobat bugetul autonomiei pentru anul 2018 în valoare de 706 mil. lei faţă de 570 mil. lei în anul curent.
02.11.2017      www.noi.md   
Primarii din 15 localități rurale din raionul Soroca asigură viabilitatea unui proiect de aprovizionare cu apă și canalizare finanțat din FNDR
Primarii celor 15 localități rurale din raionul Soroca unde ADR Nord implementează un proiect de creare a condițiilor de aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) au participat miercuri, 1 noiembrie, în incinta Agenției, la o ședință de informare privind procesul de planificare strategică în sectorul AAC, pentru asigurarea unui mod eficient de planificare sectorială în procesul de implementare a proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor din 15 sate din raionul Soroca”.
02.11.2017      adrnord.md http:  
     
Granturi pentru ONG-uri în domeniul resurselor de apă
Agenția „Apele Moldovei” anunţă lansarea Programului de Suport (granturi) pentru proiecte mici, oferite ONG-urilor care activează în domeniul managementului integrat al resurselor de apă.
30.10.2017      ecopresa.md   
IDIS-VIITORUL A PREMIAT PRIMĂRIA SATULUI COSTEȘTI PENTRU BUNE PRACTICI ÎN ASIGURAREA TRANSPARENȚEI
Joi, 19 ocrombrie 2017, IDIS-Viitorul a organizat o conferințp sub genericul ”Transparența raioanelor: indicator al eforturilor regionale de anticorupție în Moldova”.
23.10.2017      viitorul.org   
     
În Teleneşti o porţiune de drum de 23 de kilometri va fi asfaltat
Un drum local de 23 de kilometri care face legătura între raioanele Teleneşti şi Orhei va fi modernizat pînă la sfîrşitul anului 2019.
23.10.2017      www.noi.md   
Ziua Uşilor Deschise în nouă primării din țară: Schimb de experienţă şi bune practici
Comunităţile cu cele mai bune practici vor organiza Ziua Uşilor Deschise în localităţile lor în perioada 25 octombrie - 17 noiembrie. Astfel, reprezentanții autorităților locale din nouă localități vor împărtăşi experienţa lor de succes altor primari și publicului larg.
21.10.2017      viitorul.org   
     
A fost finalizată construcţia drumului Briceni - Grimăncăuţi - frontiera cu Ucraina
Lucrările de renovare a sectorului de drum Briceni - Grimăncăuţi - frontiera cu Ucraina au fost finalizate. O comisie specială a evaluat ieri calitatea reconstrucţiei şi a decis că traseul poate fi exploatat, transmite MOLDPRES.
21.10.2017      moldpres.md   
La Costești a început construcția Complexului Turistic Sportiv. Vezi la ce etapă se află proiectul (foto)
În satul Costești, raionul Ialoveni a avut loc o vizită de studiu la Complexul Turistic Sportiv Costești, care se află în primă etapă de construcție. Directorul Agenției de Dezvoltare Centru, Viorel Jardan împreună cu reprezentanți al mass-mediei regionale și naționale au vizitat proiectul și au purtat discuții cu primarul satului Natalia Petrea și agentul economic selectat pentru a realiza lucrările.
11.10.2017      provincial.md   
     
Energie verde în raionul Ștefan Vodă! A fost printre primele raioane în care au fost instalate centrale termice pe biomasă
Ștefan Vodă a fost printre primele raioane în care au fost instalate, începând cu anul 2011, centrale termice pe biomasă. Uniunea Europeană a investit aproape un milion de dolari în cele 11 centrale termice din 9 localități, iar comunitățile locale au contribuit cu 2,4 mln lei
11.10.2017      provincial.md   
La Costești a fost deschis un Centru de plasament pentru persoanele aflate în dificultate
Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, Primăria satului Costești în colaborare cu AO Compasiune au realizat un eveniment public, prin care a fost anunțat extinderea serviciilor centrului „Speranța”.
05.10.2017      provincial.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»