Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Vedeți cîți gemeni peste Prut au unele localități din raionul Călărași
Știați că 25 de localități din raionul Călărași au câte un geamăn în România?
29.05.2020      www.expresul.md   
Sistemul de canalizare din oraşul Străşeni a fost extins cu susţinerea Slovaciei
Lucrările de extindere a sistemului de canalizare pe mai multe străzi din oraşul Străşeni au fost finalizate. Acestea fac parte dintr-un proiect susţinut de Guvernul Slovaciei, iar o comisie de recepţie a evaluat miercuri, 27 mai, lucrările desfăşurate şi a constatat că în general acestea au fost efectuate în conformitate cu prevederile legislației, transmite MOLDPRES.
29.05.2020      www.moldpres.md   
     
Două comune din raionul Floreşti vor fi asigurate cu apă
În comunele Cuhureştii de Sus şi Cuhureştii de Jos, raionul Floreşti, au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a unui sistem de alimentare cu apă, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).
29.05.2020      www.moldpres.md   
La Drochia și Dondușeni a fost instalat echipament modern de pompare a apei potabile
În cadrul unui proiect european, în zece localități din țară a fost instalat echipament modern de pompare a apei, ce este cu 30 la sută mai eficient energetic și îmbunătățește accesul populației la surse sigure de apă potabilă. Beneficiari sunt locuitorii din orașele Rezina, Drochia, Fălești, Rîșcani, Hîncești, Dondușeni, Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Anenii Noi, precum și satul Floreni, raionul Anenii Noi.
25.05.2020      ziarulnostru.info   
     
Valentina Casian: „S-a lăsat totul pe umerii autorităților locale și ai întreprinderilor municipale”
Spitalul Raional din Străşeni este deschis în continuare, deşi 12 cadre medicale din secțiile de chirurgie și terapie intensivă au fost diagnosticați ieri pozitiv cu COVID-19.
21.05.2020      moldova.europalibera.org   
Proiectele mici unesc comunitățile și responsabilizează cetățenii
Spiritul civic poate fi dezvoltat numai prin implicare și motivare. Asta o demonstrează localnicii din șase sate și comune din raionul Sângerei care își dezvoltă localitățile, construind și modernizând obiective culturale sau de agrement.
21.05.2020      api.md   
     
Bani din Cluj-Napoca pentru un skatepark în Ungheni
Cluj-Napoca continuă să ajute Ungheniul să își valorifice spațiile de relaxare și distracție în aer liber. De data aceasta, va oferi 500.000 de lei românești (peste un milion de lei moldovenești) pentru construcția unui skatepark în parcul central din orașul de lângă Prut.
21.05.2020      news.ungheni.org   
Una dintre cele mai dezvoltate comune din România vrea să-și ajute „fratele” din R. Moldova să atragă fonduri europene: „Îi rugăm pe colegii noștri din întreaga țară să nu uite în aceste vremuri de frații noștri din Republica Moldova”
Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud din județul Alba, România, una dintre cele mai dezvoltate localități de peste Prut, anunță că va ajuta Primăria Manta din raionul Cahul să obțină fonduri europene disponibile pentru republica noastră.
21.05.2020      www.ziarulnational.md   
     
La Ungheni a fost iniţiată o campanie de distribuire a măştilor de protecţie
Întreprinderea „Apa Canal Nisporeni" a fost dotată cu un generator, necesar în procesul de prestare a serviciului de apă și canalizare pentru locuitorii orașului Nisporeni. Aparatul, procurat cu susţinerea Slovaciei, va facilita livrarea apei către beneficiari în perioadele deconectării energiei electrice, astfel încât acest serviciu să funcţioneze fără întreruperi, transmite MOLDPRES.
17.05.2020      www.moldpres.md   
Uniunea Europeană oferă R. Moldova 100 milioane de euro drept suport în contextul pandemiei. Parlamentul European a aprobat propunerea Comisiei și Consiliului European
Parlamentul european a adoptat propunerea unui pachet de asistență macrofinanciară în sumă de de 3 miliarde de euro pentru zece parteneri de extindere și de vecinătate, printre care se numără și R. Moldova. Țara noastră va primi 100 de milioane
14.05.2020     
     
STRUCTURA anului de studii 2020-2021, APROBATĂ: Lecțiile încep la 1 septembrie și elevii vor avea patru vacanțe
Elevii din R. Moldova nu au mai mers în instituțiile de învățământ de la 11 martie curent din cauza pandemiei de COVID-19, însă autoritățile anticipează revenirea în clase a acestora începând cu 1 septembrie.
14.05.2020      www.ziarulnational.md   
Startul lucrărilor de aplicare a marcajului rutier pe străzile din capitală
Primăria municipiului Chișinău informează că în seara zilei de miercuri au început lucrările de aplicare a marcajului rutier pe străzile din Chișinău. Prioritar, se va interveni pe arterele principale și cele secundare din oraș, unde circulă transportul public.
14.05.2020      www.chisinau.md   
     
Ion Cărpineanu: Pe timpul pandemiei „s-a pierdut firul de comunicare cu societatea civilă, cu cetățenii”
Satul Cărpineni poate fi privit ca un exemplu de bune practici in gestionarea epidemiei de coronavirus la nivel local.
13.05.2020      moldova.europalibera.org   
Locuitorii din orașul Nisporeni vor beneficia de servicii mai calitative în domeniul alimentării cu apă și sanitației
SA „Apa Canal Nisporeni" a fost dotată cu un Generator AGT 7501 HSB, care era foarte necesar în procesul de prestare a serviciului de apă și canalizare pentru locuitorii orașului Nisporeni.
12.05.2020      adrcentru.md   
     
Lucrările de reabilitare a infrastructurii de transport care va conecta drumul local L165 la drumul național R20 și coridorul regional numărul 13 sunt în plină desfășurare
Echipa ADR Centru a participat la data de 08.05.2020, la o ședință de lucru în cadrul proiectului regional „Reabilitarea și conectarea drumului local L165 la drumul național R20 și Coridorul Regional nr.13". Ședința s-a desfășurat în cadrul vizitei de monitorizare a lucrărilor pe șantierul de la Rezina.
08.05.2020      adrcentru.md   
Lucrările de construcție-montaj a sistemelor de aprovizionare cu apă în comunele Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos, pe ultima sută de metri
Specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au efectuat marți, 5 mai, o vizită în comunele Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos, raionul Florești, unde s-au documentat în privința execuției lucrărilor de construcție-montaj a sistemelor de aprovizionare cu apă în cadrul proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”.
06.05.2020      adrnord.md   
     
Un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite Moldovei de către România sosește mâine la Chișinău
Un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite Moldovei de către România sosește mâine la Chișinău, scrie caleaeuropeană.ro.
05.05.2020      independent.md   
Sergiu Oprea (primar Corjova): „Din ‘92 și până în prezent suntem lăsați și de noi au uitat toți”
Sergiu Oprea este primarul care a caștigat al treilea mandat în satul Corjova, fiind reprezentant al autorităţilor Moldovei.Comuna se află în imediata apropiere de oraşul Dubăsari, în stânga Nistrului, şi este controlat de facto de autorităţile separatiste de la Tiraspol. Primarul spune că localnicii nu cred în succesul politicii de soluţionare a conflictului transnistrean.Sergiu Oprea: „Problemele le hotărâm singuri, pentru că noi suntem izolați. Dacă Cocierii și Molovata au trecere la bac, noi în genere nu avem ieșire nici la Cocieri,
05.05.2020      moldova.europalibera.org   
     
Peste 250 inițiative locale ar putea fi realizate prin transferul de cunoștințe ale băștinașilor către localitățile de origine
Peste 350 de băștinași cu expertiză în diverse domenii s-au întrunit online cu autoritățile publice locale din 35 comunități și s-au angajat să își pună cunoștințele și experiența profesională în slujba localităților de baștină.
04.05.2020      medium.com   
Alexandru Bujorean: Perioada post-pandemie va fi echivalentă unei perioade postbelice
Jurnal săptămânal la Europa Liberă cu juristul Alexandru Bujorean.
25.04.2020      moldova.europalibera.org   
     
1 2 3 4 5 6 »»