Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

La Edineț va avea loc un atelier de lucru cu tematica „Etapele practice pentru elaborarea Planului local de acțiuni în domeniul eficienței energetice”
Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE), în calitate de autoritate administrativă în domeniul eficienței energetice, ține să Vă informeze că în perioada 17-23 iunie un atelier de lucru în cadrul Consiliului raional Edineț cu tematica „Etapele practice pentru elaborarea Planului local de acțiuni în domeniul eficienței energetice (PLAEE)”.
11.06.2019      adrnord.md   
Să-i ajutăm cu un vot să câștige Premiul UE pentru energie durabilă pentru țările Parteneriatului Estic
Primăria satului Bușila a fost selectată pentru a participa la un concurs, lansat de Consiliul Europei, cu proiectul „Efectuarea lucrărilor de îmbunătățire a eficienței energetice a pereților și plafoanelor exterioare, precum și construirea unei instalații de încălzire pe bază de biocombustibil solid în grădinița „Prichindel” din Bușila, Ungheni (Moldova, Program bilateral)”.
05.06.2019      unghiul.com   
     
Tineri din Ceadâr-Lunga desfăşoară un proiect ecologic
Un grup de tineri din municipiul Ceadâr-Lunga au lansat un proiect ecologic, în cadrul căruia în centrul localităţii au fost instalate containere pentru deşeuri, iar în şcoli au fost desfăşurate instruiri de informare asupra necesităţii păstrării mediului înconjurător, transmite MOLDPRES.
05.06.2019      www.moldpres.md   
Peste 170 de mii de locuitori din Strășeni și Călărași vor avea acces la apă potabilă
Peste 170 mii de locuitori din raioanele Strășeni și Călărași vor avea acces la apă potabilă de calitate, urmare a construcției apeductului Chișinău-Strășeni-Călărași. Pentru realizarea acestui proiect, Guvernul Germaniei a alocat 15 milioane de euro-finanțare nerambursabilă. Pentru lansarea lucrărilor de construcție a apeductului, la Guvern, a fost semnat astăzi, 5 iunie, Acordul de cooperare între autoritățile responsabile, transmite IPN.
05.06.2019      www.ipn.md   
     
Valentina Carastan: „Trăim niște timpuri incerte, omul nu știe cum va ajunge până seara”
Interviu cu primarul satului Slobozia Mare, raionul Cahul.Valentina Carastan este primar al satului Slobozia Mare, Cahul, la al treilea mandat. În cei 12 ani de activitate a câștigat mai multe proiecte, dar cele mai importante le consideră pe cele care
30.05.2019      moldova.europalibera.org   
CALM consideră necesară compensarea integrală a cheltuielilor bugetelor locale, în legătură cu creșterea unilaterală a salariilor din sectorul public!
Guvernul a aprobat o redistribuire de la bugetul de stat de 350 milioane lei pentru acoperirea parțială a costurilor implementării prevederilor noii Legi privind un sistem unificat de remunerare în sectorul public. Acestea vor fi trimise sub formă de transferuri cu destinație specială către bugetele autorităților locale.
27.05.2019     
     
Un nou post de salvatori voluntari, deschis la Lozova
Ieri, 22 mai, un nou post de salvatori voluntari a fost inaugurat în localitatea Lozova, a raionului Strășeni. Stația a fost deschisă cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.
27.05.2019      noi.md   
Clădirile lăsate în paragină, o problemă fără rezolvare în multe localități din Moldova
Primarii mai multor localități, dar și reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova consideră că localitățile pe care le administrează au de suferit din cauza imobilelor părăsite, aflate în paragină, ale căror proprietari sunt plecați și nu se mai ocupă de întreținerea acestora.
27.05.2019      www.ipn.md   
     
O alee nouă va apărea în orașul Cornești. Pentru cine și de către cine va fi construită
În curând, în orașul Cornești va fi amenajată o alee destinată tinerilor, aceasta fiind construită grație proiectului „Odihnă pe aleea tineretului”, elaborat de Grupul de Inițitivă Locală ”Fulger” și finanțat de Fundația Comunitară Ungheni (FCU).
27.05.2019      www.expresul.md   
Mai multe localităţi au beneficiat de programul european „Acces pentru Succes”
Au construit reţele de apeduct şi canalizare, au reparat săli de sport şi au contribuit în comun la acţiuni de protecţie a mediului. 30 de localităţi de pe cele două maluri ale Nistrului participă în programul european „Acces pentru Succes”. Acţiunile au menirea de a creşte încrederea între oamenii de pe ambele maluri şi a îmbunătăţi calitatea vieţii, relatează Mesager.
27.05.2019      trm.md   
     
Violeta Vitu: Dacă vrem schimbări extraordinare, trebuie forță, dar potențialul uman este tot plecat
Violeta Vitu, primarul localității Ciuciuieni, Sângerei, face parte din grupul de femei-lidere din diverse zone ale țării care s-au reunit la Chișinău, la o sesiune de instruire a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”. Ea spune că accesul femeilor în funcții de conducere arată semne mai bune decât în trecutul recent.
20.05.2019      moldova.europalibera.org   
Orașele Drochia și Sângerei vor beneficia de suport tehnic pentru elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană
Orașele Drochia și Sângerei vor beneficia de suport tehnic pentru elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană. Oraşele selectate au ieșit învingătoare în urma unui concurs organizat de ADR Nord și urmează să beneficieze de suport tehnic în elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană în cadrul proiectului „Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă”.
20.05.2019      adrnord.md   
     
În satele Zăluceni, Vertiujeni și Târgul-Vertiujeni a fost inaugurat sistemul de alimentare cu apă
Aproximativ 3.700 de oameni (798 din 836 de gospodării) din satele Zăluceni, Vertiujeni și Târgul-Vertiujeni, raionul Florești, au apă potabilă la robinet.
17.05.2019      adrnord.md   
Localitatea Feşteliţa din raionul Ștefan Vodă a primit statutul de sat inteligent energetic
„Sat inteligent energetic” este noul statut al localității Feşteliţa, raionul Ştefan Vodă, datorită implicării participative și responsabile a sătenilor în activitățile unui proiect de eficiență energetică.
13.05.2019      www.moldpres.md   
     
Republica Moldova este singura țară care este supusă monitorizării de peste două decenii de către Adunarea Parlamentară a CoE. Ce spun experții
Republica Moldova este de aproape 24 de ani membră a Consiliului Europei, dar este în continuare supusă monitorizării atât din partea Adunării Parlamentare a acestei organizații, cât și a Congresului Puterilor Locale și Regionale pentru că nu-și respectă angajamentele și pentru că mai are restanțe. Mai mult, experții atenționează că în ultimul timp situația chiar s-a înrăutățit, relatează Radio Chișinău.
10.05.2019      radiochisinau.md   
Tinerii din zonele rurale sunt invitați să învețe practici de dezvoltare a localității. Cum vă înregistrați
În cadrul programului activEco 2019 se lansează un nou seminar de weekend dedicat Dezvoltării Rurale. Tinerii din sate sunt invitați să învețe despre bunele practici de dezvoltare rurală și să creeze propriile mini-proiecte pentru localitatea lor.
08.05.2019      diez.md   
     
Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat la Cojușna
Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat în localitatea Cojușna a raionului Strășeni. Stația a fost deschisă de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în colaborare cu autoritățile publice locale, dar și cu suportul pompierilor voluntari din Austria.
07.05.2019      www.basarabia.md   
În satul Sărata Veche, Făleşti, s-a deschis o piață modernă
Locuitorii satului Sărata Veche, Făleşti, au de acum încolo o piaţă modernă. Pe teritoriul acesteia, localnicii vor putea găsi de la produse alimentare pînă la îmbrăcăminte şi încălţăminte.
04.05.2019      noi.md   
     
Orașul Drochia și mai multe sate din Râșcani, asigurate cu apă potabilă datorită sprijinului financiar al UE: Peste 40 000 de locuitori, cu apă la robinete și o investiție de peste cinci MILIOANE de euro
În orașul Drochia urmează a fi reabilitați 4,6 kilometri de conducte de apă potabilă sub presiune și 8,5 km de rețele de alimentare cu apă, iar rețelele de alimentare cu apă din Drochia vor fi extinse cu 8,9 km. 
02.05.2019      www.ziarulnational.md   
Proiecte de infrastructură, implementate la Nisporeni
Infrastructura raionului nostru se dezvoltă rapid în ultimii ani. Totul datorită numeroaselor proiecte implementate deja de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru printre care accesul la apă potabilă şi canalizare pentru locuitorii oraşului Nisporeni, dar şi ai comunei Vărzăreşti, construcția depozitului pentru deșeuri, precum și reabilitarea a mai multor porţiuni de drum.
30.04.2019      canal2.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»