Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Cum o primărie din R. Moldova motivează oamenii să recicleze deșeurile electrice
PE SCURTReciclează aparatele electrocasnice stricate și, în schimb, câștigi altele noi. Primăria municipiului Ungheni desfășoară o tombolă pentru cei care vor recicla deșeurile electrice. Cetățenii pot câștiga un aspirator, un ceainic electric, un cuptor, dar și alte aparate electrocasnice.PE LUNGPrimăria municipiului
18.04.2019      www.moldova.org   
O zonă publică degradată din orașul Ungheni a fost reamenajată cu suportul Guvernului Poloniei
Zona Berești, un spațiu public degradat din orașul Ungheni, a fost reamenajată și modernizată cu suportul financiar al Guvernului Poloniei, în cadrul unui proiect de revitalizare urbană.
15.04.2019      tv8.md   
     
A avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului de construcție a sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian din orașul Căușeni
Miercuri 10 aprilie a.c., a avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului investițional "Construcția sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian și modernizarea stației de epurare din orașul Căușeni" (etapa I), implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.
13.04.2019      adrsud.md   
A fost deschisă aplicaţia pentru obținerea Premiului UE pentru Energie Durabilă în Țările Parteneriatului Estic
Premiul UE pentru Energie Durabilă pentru Parteneriatul Estic face parte din Săptămâna Uniunii Europene a Energiei Durabile 2019 (EUSEW) și a fost pentru prima dată extins pentru a acoperi țările Partenere din Est (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).
11.04.2019      adrcentru.md   
     
APEL privind lansarea Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” 2019
Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat lansează, Apelul de Granturi în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3", aprobat prin HG nr.801/2018.
09.04.2019      adrcentru.md   
Localităţile Lebedenco, Ursoaia şi Hutulu din Cahul vor avea, din vară, apă la robinete
Veste bună pentru locuitorii comunelor Lebedenco, Ursoaia şi Hutulu din Cahul. Din vară, ei vor beneficia de apă la robinet. Apeductul este construit în cadrul unui proiect finanţat de Guvernul Elveţiei.
06.04.2019      tvrmoldova.md   
     
O nouă înfrățire pe harta România – Republica Moldova
La 29 martie 2019 în comuna Voloviţa a avut loc un eveniment care a apropiat şi mai mult cele două maluri ale Prutului: înfrățirea comunei Voloviţa din raionul Soroca şi a comunei Dumeşti, județul Iaşi.
04.04.2019      observatorul.md   
Lucrări de renovare a unei grădinițe din satul Puhoi
Lucrările de renovare a grupei nr. 4 a grădiniței de copii nr.2 din satul Puhoi, raionul Ialoveni, au fost finalizate, informează Provincial.
03.04.2019      provincial.md   
     
Orașul Ialoveni va avea o rețea nouă de canalizare
Peste 2 luni, în Ialoveni va fi dată în exploatare o nouă rețea de canalizare cu o lungime de 1,4 km.
03.04.2019      provincial.md   
Havuzul din Parcul Valea Trandafirilor al capitalei a intrat în reconstrucție
Autoritățile municipale au lansat lucrările de reconstrucție capitală a havuzului din Parcul Valea Trandafirilor, sectorul Botanica. Municipalitatea informează că, după reabilitare, noul obiectiv va deveni unul pietonal. Oamenii se vor putea plimba și distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ, transmite IPN.
28.03.2019      ipn.md   
     
Chișinăul deschis pentru o dezvoltare urbană inovatoare și prietenoasă mediului
În perioada 27-29 martie 2019, Chișinău găzduiește un eveniment regional de proiectare și testare a experimentelor urbane care abordează problemele complexe cu care se confruntă orașele din Moldova, Serbia, Macedonia și Armenia. Atelierul este o activitate a Fondului Experimentelor Urbane, finanțat de Ministerul Finanțelor din Republica Slovacă.
28.03.2019      www.md.undp.org   
Vom avea autostrăzi în Moldova? Chinezii sunt gata să investească în drumurile din țara noastră
Două companii chineze care se ocupă de construcţia de infrastructuri rutiere se află în negocieri finale pentru a construi două autostrăzi în Republica Moldova!
28.03.2019      autoblog.md   
     
Autorităţile locale din Rădoaia vor să dezvolte localitatea
Autorităţile locale din Rădoaia (Sângerei) au decis să aducă în localitate mai multe afaceri şi să creeze locuri de muncă prin oferirea gratuită a spaţiilor comerciale şi de producţie. Oamenii din sat apreciază iniţiativa Primăriei, care îi face încrezători că astfel, în scurt timp, vor avea posibilitate de a câştiga un salariu bun în localitate, fără a fi nevoiţi să facă naveta până în centrul raional, relatează Moldova 1.
28.03.2019      www.trm.md   
Drum pietonal modern pentru locuitorii din oraşul Codru
Acum se simt în siguranţă, după ce ani de zile se vedeau obligaţi să meargă pe întuneric pe o cărăruie care traversează o pădurice pentru a ajunge la bulevardul Dacia. Vorbim de locuitorii oraşului Codru, care deja de o lună pot circula pe un drum pietonal modern, de aproape 500 de metri, iluminat şi amenajat cu bănci şi coşuri de gunoi, relatează Mesager.
20.03.2019      www.trm.md   
     
Promovarea energiei solare în mediul urban | Primarii se aliază pentru a implica cetățenii în trecerea la energia regenerabilă
Primari din opt țări își consolidează eforturile pentru a spori numărul de proiecte urbane cu privire la utilizarea energiei solare și pentru a implica cetățenii în tranziția la energia regenerabilă, ca parte a unei inițiative lansate de PNUD Moldova.
20.03.2019      radiochisinau.md   
Linie nouă de troleibuz spre Bubuieci. „Sunt examinate 4 variante de traseu”
Primăria municipiului Chişinău informează că, în decurs de 10 zile, va fi deschisă o nouă rută de troleibuz cu propulsie autonomă, spre localitatea Bubuieci.
14.03.2019      provincial.md   
     
Cum a învățat românește primarul Comratului
A lăsat afacerile și a decis că trebuie să facă o schimbare pentru orașul său, aceasta este poveste lui Serghei Anastasov, primarul orașului Comrat, cel, care de la alegerea sa în funcția de edil al orașului, a schimbat total fața
08.03.2019      moldnova.eu   
Oraşul Drochia va fi asigurat cu apă de calitate, conform unui proiect al UE
Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia" se realizează conform planului stabilit. La această concluzie au ajuns membrii Comitetului director local (CDL), întruniţi ieri în şedinţă la Primăria Drochia, care au estimat volumul de lucru efectuat în raport cu riscurile şi provocările ce apar, transmite MOLDPRES.
04.03.2019      www.moldpres.md   
     
Apel de propuneri: FGM 2019 – ediția Revitalizare Urbană
Fondul Granturilor Mici (FGM) este un program al Reprezentanței Fundației „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish aid.
04.03.2019      www.centruinfo.org   
Apel FGM 2019 – ediția rurală LEADER+ Deadline – 21 martie!
Fondul Granturilor Mici (FGM) este un program al Solidarity Fund PL în Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia în cadrul Programului Polonez de Cooperare pentru Dezvoltare – Polish aid. Misiunea FGM este de a consolida dezvoltarea locală în Republica Moldova, prin co-finanțarea proiectelor de dezvoltare locală implementate de actorii locali.
04.03.2019      www.centruinfo.org   
     
1 2 3 4 5 6 »»