Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Istoria unui sat în carantină totală și strigătul de disperare al primarului: „Unul îmi spune că se duce și își pune capăt zilelor, altul că se apucă de furat ca să mănânce. Eu ce să fac?”
La 17 zile de când localitatea Bălceana, din raionul Hâncești, a intrat în carantină totală, situația devine tot mai greu de suportat, iar localnicii spun că au ajuns deja la limita răbdării, iar unii, chiar la limita… existenței.Ziarul de Gardă
02.04.2020      www.zdg.md   
Coronavirus: Uniunea Europeană în susținerea Republicii Moldova
Ca parte a răspunsului său global la pandemia de coronavirus, Comisia Europeană este alături de țările Parteneriatului Estic și a realocat 140 milioane EURO pentru cele mai imediate nevoi, inclusiv pentru Republica Moldova.
31.03.2020      eeas.europa.eu   
     
Președintele raionului Ștefan Vodă, infectat cu COVID-19
Președintele raionului Ștefan Vodă, Vasile Maxim, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de vicepreședinta raionului, Valentina Barbei, menționând că, deocamdată, nu se cunoaște sursa primară de unde s-ar fi putut contamina șeful
31.03.2020      www.zdg.md   
Familia unui PRIMAR din R. Moldova, infectată cu COVID-19: Sunt unicele cazuri din localitate
Primarul unei localități din R. Moldova a ajuns la spital cu întreaga familie, toți membrii acesteia fiind infectați cu COVID-19.
30.03.2020      www.ziarulnational.md   
     
„Cine-i ultimul la rând?” Cum achiți facturile online dacă stai în carantină la domiciliu
E sfârșit de lună, iar cei mai responsabili cetățeni își fac griji că nu au posibilitatea să achite facturile. Asta deși autoritățile au dat asigurări oamenilor că nu vor fi penalizați pentru întârzieri sau neplata la timp a facturilor.
26.03.2020      diez.md   
Asociația Băștinașilor ”Cahulenii reUniți” a realizat primul sondaj online pentru cahulenii de pretutindeni pentru a stabili prioritățile de dezvoltare
Asociația Băștinașilor ”Cahulenii reUniți” a realizat primul sondaj online pentru cahulenii de pretutindeni.
24.03.2020      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
     
Coronavirus în R. Moldova // Autoritățile scot Armata în stradă, în susținerea Poliției
Comisia Situații Excepționale a decis restricționarea accesului cetățenilor în parcurile din orașe și în alte locații unde se adună oameni, în legătută cu pandemia de COVID-19. Premierul, Ion Chicu, a declarat după ședința Comisiei din această seară, că pentru respectarea acestei măsuri s-a decis implicarea efectivului Armatei Naționale.
24.03.2020      deschide.md   
Coronavirus în R. Moldova // Primarul de Talmaza: Am rămas singuri în prima linie. Niciun sprijin de sus
Satul Talmaza din raionul Ștefan-Vădă a intrat ieri în carantină pentru 40 de zile, după ce în localitate au fost confirmate patru cazuri de infectare cu noul coronavirus.
24.03.2020      deschide.md   
     
Primarul de Sângerei, indignat că nu se permite instituirea carantinei în oraș: „Trebuie să acționăm de jos în sus, pentru că noi știm care e situația aici”
Primarul orașului Sângerei, Arcadie Covaliov, se arată indignat de faptul că autoritățile raionale și cele centrale nu permit ca orașul să intre în carantină, deși sunt deja trei cazuri confirmate de coronavirus, iar alte două persoane suspecte au fost transportate astăzi la spital.
24.03.2020      tv8.md   
Autoritățile locale, în față cu epidemia. „Există o mare insuficiență de surse financiare (...) dezinfectante, îmbrăcăminte specială, măști”
De vorbă cu Viorel Furdui, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) anunță într-un comunicat de presă că „un grup foarte îngust de interese obscure, sprijinit și favorizat direct de către Ministerul Finanțelor,
24.03.2020      moldova.europalibera.org   
     
COVID-19 în R.Moldova// Primul caz de infectare în orașul Sângera
Primul caz de infectare cu coronavirus a fost înregistrat în orașul Sângera, suburbie a capitalei. Potrivit primarului din localitate, este vorba despre un caz de transmitere locală.
23.03.2020      deschide.md   
Un sat din Orhei a intrat în carantină
Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei a instituit regim de carantină în satul Pohorniceni în legătură cu confirmarea unui caz de contaminare cu noul COVID-19. Măsura este aplicată pe o perioadă de 14 zile, începând cu 22 martie, ora 15:00. În caz de necesitate, perioada de carantină poate fi prelungită.
23.03.2020      deschide.md   
     
Coronavirus în R. Moldova // Primăria Stăuceni anunță primul caz de Covid - 19
Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat la Stăuceni. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Primăriei Stăuceni.
22.03.2020      deschide.md   
Tinerii de la AdB Junior din Ciuciulea au repurtat prima victorie semnificativă - obținerea unui grant în cadrul concursului național de proiecte ecologice cu genericul „Protejând râurile mici, salvăm râurile mari!”
Proiectul prevede lichidarea gunoiștii din zona de izvorâre a răului Ciuciuleanca, afluent al Camencii; curățirea și amenajarea izvorului și a unei fântâni; plantarea puieților, instalarea indicatoarelor și a panourilor-avertisment de interdicție a depozitării deșeurilor pe teritoriul fostei grădini zoologice.
22.03.2020      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
     
Situații juridice ce țin de raporturile de muncă dintre angajator și salariat în contextul situației epidemiologice din țară
Ținând cont de situația epidemiologică din țară și apariției riscului de îmbolnăvire cu COVID-19,Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu următoarele recomandări, care au drept scop clarificarea situațiilor juridice ce țin de raporturile de muncă dintre angajator și salariat, precum și
18.03.2020      monitorul.fisc.md   
Proiectul Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova anunță lansarea celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte
Pe data de 12 martie 2020 Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” a lansat cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte.
16.03.2020      www.dezvolt.md   
     
ODIMM DĂ STARTUL ÎNSCRIERILOR LA PROGRAMUL “FEMEI ÎN AFACERI”
Începând cu data de 11 martie 2020, femeile antreprenoare la toate etapele de dezvoltare ale afacerilor pot aplica la una din cele 3 componente de suport ale Programului "Femei în Afaceri".
16.03.2020      adrcentru.md   
Sesiune de informare ”Sprijin pentru sectorul privat privind participarea la proiectele de aprovizionare cu apă și canalizare cu finanțare din sursele Uniunii Europene”. organizată cu suportul GIZ și al UE
La data de 10 martie 2020, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), în calitate de partener al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), a organizat sesiunea de informare cu tematica "Sprijin pentru sectorul privat privind participarea la proiectele de aprovizionare cu apă și canalizare cu finanțare din sursele Uniunii Europene".
16.03.2020      adrsud.md   
     
30 de comunități din Republica Moldova își vor spori rezistența la schimbările climatice
Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Suedia au lansat astăzi un proiect care va contribui la dezvoltarea durabilă și sporirea rezistenței la schimbările climatice a 30 de localități din Republica Moldova. Proiectul are un buget de 2,28 milioane dolari SUA și va fi implementat în perioada 2020-2023.
11.03.2020      www.md.undp.org   
Stația de epurare Strășeni: „unul din cele mai mari proiecte din istoria localității”
Jurnal săptămânal la Europa Liberă, cu primarul orașului Strășeni, Valentina Casian.Valentina Casian: născută la 29 septembrie 1969, în orașul Strășeni. După absolvirea școlii din localitate, a urmat studiile la Universitatea Tehnică (1987 – 1991, specialitatea inginer-tehnolog), continuate la Universitatea Liberă
07.03.2020      moldova.europalibera.org   
     
1 2 3 4 5 6 »»