Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Primul sat din Moldova cu pubele pentru sortarea gunoiului. Susține autorul acestui proiect să realizeze un film documentar
Dmitri Mikitenko, originar din Chișinău, vrea să colecteze bani pentru a realiza un film documentar despre felul cum acesta a soluționat problema gunoiului în satul Râșcova. El, împreună cu familia lui, s-a mutat în acest sat cu opt ani în urmă și în tot acest timp Dmitri a educat consătenii să recicleze și sorteze deșeurile.
15.11.2019      diez.md   
La Rădenii Vechi s-a deschis un complex de promovare și comercializae a produselor locale
Locuitorii din Rădenii Vechi vor putea să-și vândă produsele chiar la ei acasă.
13.11.2019      www.expresul.md   
     
ÎMPREUNĂ PENTRU COPIII DE LA VĂLENI
“Împreună pentru copiii noștri” este titlul frumosului proiect lansat la Văleni, care își propune renovarea și dotarea cu echipament necesar a terenurilor sportive ale celor două grădinițe din localitate.
13.11.2019      sprijina.md   
8 rezervoare de apă au fost construite pe Nistru în cadrul unui proiect interregional
În cadrul proiectului „Gestionarea inter-comunală a Resurselor de Apă pe Nistru", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, cu suportul financiar al Guvernului Germaniei, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au fost instalate 8 rezervoare de apă în localitățile: Cocieri, Coșnița, Pîrîta, Doroțcaia, Oxentea din r. Dubăsari, cît și în Doibani 1 și Comisarovca Noua - din regiunea transnistreană, cu o valoare de circa 4 milioane lei.
07.11.2019      adrcentru.md   
     
Drochia: Idei de proiecte de revitalizare urbană, analizate de specialiști
A patra ședință a Comisiei Consultative pentru elaborarea Programului de Revitalizare Urbană a orașului Drochia a avut loc luni, 4 noiembrie.
07.11.2019      adrnord.md   
O parte a drumului național M1 va fi extinsă de la două la patru benzi
Administrația de Stat a Drumurilor va primi câteva loturi de pământ, cu o suprafață de peste un hectar, din proprietatea publică a statului, pentru reabilitarea și extinderea drumului naţional M1 (km 95,3 - 96,0).
07.11.2019      www.realitatea.md   
     
Localitățile rurale vor primi 100% din impozitul pe venit al persoanelor fizice
„Bugetul pentru anul 2020 va fi un buget al solidarității. Asta înseamnă creșteri salariale pentru majoritatea angajaților bugetari, dar și prestații sociale mai mari pentru persoanele cu cele mai mici venituri.
07.11.2019      www.realitatea.md   
MAJORĂRI // Salarii de peste 6 000 de lei pentru EDUCATORI și de peste 10 000 de lei pentru primarii de la sate: Bani mai mari pentru bibliotecari, pompieri sau bucătari
Salariile pentru mai multe categorii de bugetari din R. Moldova ar urma să fie majorate simțitor la anul viitor.
07.11.2019      www.ziarulnational.md   
     
Ce-i așteaptă pe aleșii locali după alegeri: Le va da Guvernul autonomie fiscală sau nu
Expertul Viorel Furdui spune că cea mai mare problemă cu care se vor confrunta administrațiile locale după alegeri va fi autonomia financiară, extrem de limitată în Moldova. O altă problemă, spune expertul, este controlul și presiunea administrativă asupra APL-urilor.
07.11.2019      sputnik.md   
Campania ”O floare pentru Manta” este în toi!
650 trandafiri au fost sădiți în satele Pașcani și Manta de-a lungul traseului național R34. În cadrul campaniei s-a mobilizat toată comuna.
06.11.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
     
Ambasada SUA la Chișinău anunță o competiție deschisă pentru obținerea unui grant în cadrul programului de granturi Fondul Ambasadorilor pentru Conservarea Culturală pentru anul 2020
Fondul Ambasadorilor pentru Conservare Culturală, este unicul program de conservare culturală al guvernului SUA, care oferă finanțare directă, sub formă de granturi mici, pentru conservarea patrimoniului din alte țări.
05.11.2019      md.usembassy.gov   
”O floare pentru Manta” – un proiect de suflet al tuturor băștinașilor
Transmiterea acasă a donației financiare din partea originarilor din Franța a constituit un imbold pentru multe acțiuni comunitare la baștină. Așa a apărut ideea Campaniei de toamnă ”O floare pentru Manta”.
04.11.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
     
ACORD // România va asigura cu APĂ POTABILĂ locuitorii din raioanele Ungheni, Nisporeni și Fălești: Țevi construite pe sub Prut
România va asigura cu apă potabilă locuitorii din raioanele Ungheni, Nisporeni și Fălești de pe malul stâng al Prutului.
01.11.2019      www.ziarulnational.md   
Bugetele locale ar putea fi majorate printr-o nouă redistribuire a impozitelor achitate de persoanele fizice și juridice
Executivul a aprobat avizul privind finanțele publice locale, care are drept scop majorarea bugetelor locale printr-o nouă redistribuire a impozitelor achitate de persoanele fizice și juridice.
01.11.2019      unimedia.info   
     
OWH Studio și PNUD Moldova vor produce un film despre migrație, privită dintr-o altă lumină
Proiectul WeDocMigration a pornit din inițiativa PNUD Moldova & proiectului său susținut de Guvernul Elveției „Migraţie şi dezvoltare locală”, cărora li s-a alăturat OWH Studio, şi are ca deziderat promovarea unei noi viziuni, pozitive, asupra fenomenului migrației din Moldova.
01.11.2019      www.md.undp.org   
Au fost desemnați câștigătorii Urban Mobility Hackathon 2019
17 propuneri de remodelare a transportului public din Chișinău au fost prezentate la Urban Mobility Hackathon în seara zilei de ieri. Echipele participante au venit cu idei variate: transferul gărilor auto la periferiile orașului; noduri de transbordare; linii dedicate de
31.10.2019      www.md.undp.org   
     
Guvernul Moldovei vrea să oprească plecarea moldovenilor peste hotare: Proiect nou
Guvernul va finanța proiecte locale ce vizează îmbunătățirea vieții în sate. În opinia expertului Viorel Gîrbu, solicitat de Sputnik, planul este realist, dar e prematur să vorbim despre capacitatea de absorbție a fondurilor de către autoritățile locale.
30.10.2019      sputnik.md   
Adevărul despre primarii din sate: Cum sunt aleși și cum își exercită mandatul
În mediul rural, oamenii își aleg primarii nu după criteriul apartenenței de partid, ci în funcție de calitățile personale ale candidatului. Să fii primar la sat în zilele noastre și să nu-ți dezamăgești alegătorii este un act de eroism.
29.10.2019      m.sputnik.md   
     
(FOTO) SPRIJIN AMERICAN PENTRU ORAȘUL DROCHIA. O GRĂDINIȚĂ A FOST REDESCHISĂ DUPĂ AMPLE RENOVĂRI
Condiții mai bune pentru picii de la grădinița nr.8 din orașul Drochia, care la data de 24 octombrie a fost redeschisă după ample lucrări de renovare. Acestea au fost realizate grație suportului oferit de Comandamentul European al Forțelor Armate ale SUA în Europa, Comandamentul de Ingineri al Flotei Marine.
26.10.2019      independent.md   
Nicolae Dandiș: „Dacă vrei ca oamenii să aibă încredere în tine, trebuie și tu să ai încredere în ei” (VIDEO)
Nicolae Dandiș este unul din candidați independenți care au câștigat din primul tur, la alegerile locale de duminică, funcția de primar al municipiului Cahul, pentru un al doilea mandat. Nu numai că a câștigat, dar a obținut peste 80% din voturi. Valentina Ursu i-a luat un interviu întrebându-l la început cărui fapt crede el că îi datorează această reușită.
24.10.2019      moldova.europalibera.org   
     
1 2 3 4 5 6 »»